Fácán fogónyárson
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 fiatal fácán
- só
- őrölt bors
- 1 kiskanál borókabogyó
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 burgonya
- 1 cukkini
- 2 paprika
- 1 dl olaj
- 20 dkg angolszalonna
Elkészítés
A pácból kiemelt fácán hasüregét és testét sóval, őrölt borssal, összetört borókabogyóval bekenjük, majd késsel lyukakat szúrunk a bőrbe, és beledugdossuk a kis szeletekre vágott fokhagymákat. Szalonnával beburkoljuk, nyársra húzzuk, majd az olajjal gyakran locsolgatva, grillsütőben 45 percig sütjük. A főtt burgonyákat félbe, a cukkinit és a paprikát karikára vágjuk, majd rostlapon 10 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Elkészítési idő: 1 óra. A receptet "Genyke" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.