Fácán fogónyárson

4 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • 1 fiatal fácán
  • őrölt bors
  • 1 kiskanál borókabogyó
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 burgonya
  • 1 cukkini
  • 2 paprika
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg angolszalonna

Elkészítés

A pácból kiemelt fácán hasüregét és testét sóval, őrölt borssal, összetört borókabogyóval bekenjük, majd késsel lyukakat szúrunk a bőrbe, és beledugdossuk a kis szeletekre vágott fokhagymákat. Szalonnával beburkoljuk, nyársra húzzuk, majd az olajjal gyakran locsolgatva, grillsütőben 45 percig sütjük. A főtt burgonyákat félbe, a cukkinit és a paprikát karikára vágjuk, majd rostlapon 10 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Elkészítési idő: 1 óra. A receptet "Genyke" küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.